Type Here to Get Search Results !

4G Modem - Radyolink - Uydu - Butik ISP ve Modemler

Yasin Bey CIOGrup : Selamlar,

Modem (4g) üzerinden ipsec vpn tunnel bağlantı kurarak uzak lokasyonlar arası ağ kurma deneyimi olan varmı?  

ISP'lerin karasal, RL hizmet veremediği noktalarda 4g bağlantıyı çok düşük hızlarda veriyor, buda bölgenin yavaş hızda çalışmasına neden oluyor.

İsmail Bey CIOGrup : Merhaba, KKTC 'de bir proje de TP link VDSL modemlere USB takarak IP sec bağlantısı gerçekleştirmiştim.

Yasin Bey CIOGrup :  İsmail Bey sürekliliğinden memnun kaldınızmı, birde işin bu yönü var. ikide bir bağlantı kopması gibi bir durum yaşandımı?

Serkan Bey CIOGrup : Merhaba Yasin bey,
Lokasyonlarda Yerel butik ISP ler olabiliyor incelemenizi   öneririm.

Volkan Bey : Butik ISP ler Candir 

Tansu Bey : Merhaba Yasin Bey, Peplink diye bir ürün var, yoklukta iş görüyor. Maliyeti de düşük, bir araştırmanızı önerebilirim.

Emin Bey : Merhaba; Teltonika cihazlari da inceleyebilirsiniz.
Kendi uzerinde gsm modullu olanlar var. Yazilim olarak modemlerden daha iyiler.  Kendi icinde yedeklilik yapabilir. LAN+GSM ...  Ayrica lokasyon neresi bilmiyorum ama uydu net i de dusunebilirsiniz. Gsm den hizli olabilir. (Ama kota vardir)

Murat Bey : Wlink kullanabilirsiniz. Ben 600 lokasyonda kullanıyorum, endüstriyel router için wlink i oneririrm teltonika 2-3 yıl sonra bozuluyor, tabi sahadaki çevre koşullarında önemli ama wlink ler baya sağlam.

Emir Bey : Bizde birkaç lokasyon için 4g Teltonika ile ipsec vpn kullaniyoruz. Maalesef tüm Teltonikalarda ipsec özelliği yok model seciminde dikkatli olun. Nadirde olsa bağlantı sorunları oluyor.

Harun Bey : Merhabalar, Çekmeköy civarında radyolink hizmeti veren tavsiye edebileceğiniz bir firma var mıdır?

Baki Bey : Turkcell 

Mehmet Bey : ramtek ve yeni telekom 

Serkan Bey : Vayfi Bilgi Teknolojileri  

Emin Bey : Volkan abi ben silivri seymen (kati atik toplama merk3zi (çop)) içindeki enerji uretim tesisin insaat sirasinda  fiber gelene kadar uydunet kullandim basariliydi. 

 Eser  telekom - https://uzaynet.com.tr/


Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.